Gastronomie
2 participanți
Pagina 1 din 1
Gastronomie
Retete ,secrete :silent: ,sfaturi ce nu se gasesc nici in carti ,nici pe internet.Stiti voi,solutii din acelea verificate de strabunici:rapid,ieftin,gustos. .
Lara- Administrator
-
Numarul mesajelor : 2076
Reputatie : 91
Data de inscriere : 22/11/2008
Re: Gastronomie
ce binecuvantare ca a aparut un subiect ca asta... Si-asa imi tot screm mintea ce sa mai fac de mancare ieftin si bun..Stiti vorba "sa faci din rahat bici si sa mai si pocneasca"
Re: Gastronomie
Macaroane cu branza
300-350 gr. macaroane, 200 gr. branza telemea(daca este dulce,se poate condimenta cu sare si piper,dupa gust), unt, carnati sau sunca sau chiar salam,smantana,un ou ,verdeata(noua ne place mararul,daca e vorba de branza telemea)
Macaroanele fierte in apa clocotita cu sare, se strecoara si se aseaza intr-un vas pentru cuptor,uns in prealabil cu unt in felul urmator:unstrat de macaroane,smantana,un strat de branza rasa amestecata cu bucatelele de carnati si verdeata,alt strat de macaroane,smantana,branza .Ultimul strat e cel de macaroane.Deasupra se pune smantana amestecata cu oul, se pun cateva bucati de unt,se poate presara si cascaval ras si se dau la cuptor sa se rumeneasca Se servesc fierbinti. Se pot prepara si fara oua si chiar fara carnati.
Pofta buna!!!
300-350 gr. macaroane, 200 gr. branza telemea(daca este dulce,se poate condimenta cu sare si piper,dupa gust), unt, carnati sau sunca sau chiar salam,smantana,un ou ,verdeata(noua ne place mararul,daca e vorba de branza telemea)
Macaroanele fierte in apa clocotita cu sare, se strecoara si se aseaza intr-un vas pentru cuptor,uns in prealabil cu unt in felul urmator:unstrat de macaroane,smantana,un strat de branza rasa amestecata cu bucatelele de carnati si verdeata,alt strat de macaroane,smantana,branza .Ultimul strat e cel de macaroane.Deasupra se pune smantana amestecata cu oul, se pun cateva bucati de unt,se poate presara si cascaval ras si se dau la cuptor sa se rumeneasca Se servesc fierbinti. Se pot prepara si fara oua si chiar fara carnati.
Pofta buna!!!
Lara- Administrator
-
Numarul mesajelor : 2076
Reputatie : 91
Data de inscriere : 22/11/2008
Re: Gastronomie
Tentativa de pizza
Se ia tot ce gasiti prin frigider:salam(oricat de uscat ar fi),sunca,putina branza,cazcaval,verdeturi de toate felurile,ardei,ciuperci(daca sunt)...se taie toate ingredientele cubulete,se amesteca cu 2 oua batute,6 linguri de faina si o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie.
Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor.
Pizza e gata si numai in vreo 20 de minute.
la servire se poate rade cascaval deasupra si se pune Kechap.
E simplu,ieftin si ...gustos.
Se ia tot ce gasiti prin frigider:salam(oricat de uscat ar fi),sunca,putina branza,cazcaval,verdeturi de toate felurile,ardei,ciuperci(daca sunt)...se taie toate ingredientele cubulete,se amesteca cu 2 oua batute,6 linguri de faina si o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie.
Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor.
Pizza e gata si numai in vreo 20 de minute.
la servire se poate rade cascaval deasupra si se pune Kechap.
E simplu,ieftin si ...gustos.
Lara- Administrator
-
Numarul mesajelor : 2076
Reputatie : 91
Data de inscriere : 22/11/2008
Re: Gastronomie
Cornuri calde
cornuri...cam cate persoane aveti de gand sa hraniti.
Se amesteca intr-un castron branzeturi de toate soiurile,dupa preferinte:dulce,de burduf,telemea.
Se adauga un ou,o lingura de smantana,putin unt,verdeturi,sunca taiata cubulete si se amesteca totul.
Cornurile se scobesc si se scoate putin din miez.Se umplu cu amestecul si se dau la cuptor.Daca nu le vreti prea crocante,inainte de-a le umple se pot stropi cu putin lapte.
Sunca se poate inlocui si cu carnati.
cornuri...cam cate persoane aveti de gand sa hraniti.
Se amesteca intr-un castron branzeturi de toate soiurile,dupa preferinte:dulce,de burduf,telemea.
Se adauga un ou,o lingura de smantana,putin unt,verdeturi,sunca taiata cubulete si se amesteca totul.
Cornurile se scobesc si se scoate putin din miez.Se umplu cu amestecul si se dau la cuptor.Daca nu le vreti prea crocante,inainte de-a le umple se pot stropi cu putin lapte.
Sunca se poate inlocui si cu carnati.
Lara- Administrator
-
Numarul mesajelor : 2076
Reputatie : 91
Data de inscriere : 22/11/2008
Re: Gastronomie
Un mod practic de a gati ciupercile
Este nevoie doar de ciuperci cu palaria mai maricica, putin unt, usturoi, verdeata, sare, piper si, de fite, cascaval. Numarul de ciuperci se stabileste in functie de dorinta fiecaruia. Se iau piciorusele ciupercilor si se dau prin razatoare. Acelasi lucru il facem si cu usturoiul. Verdeata de toaca marunt. Amestecam intr-un vas toate componentele pe care le-am dat prin razatoare. Adaugam sare, piper dupa gust si unt atat cat sa lege putin compozitia. Cu acest amestec umplem palariile ciupercilor. Produsul astfel rezultat il punem in gratarul cu capac (sau pe gratarul cuptorului - sub care am pus neaparat o tava). Cand sunt aproape gata, presaram deasupra fiecarei ciuperci cascaval ras. Sunt gata cand s-a topit cascavalul .
Este nevoie doar de ciuperci cu palaria mai maricica, putin unt, usturoi, verdeata, sare, piper si, de fite, cascaval. Numarul de ciuperci se stabileste in functie de dorinta fiecaruia. Se iau piciorusele ciupercilor si se dau prin razatoare. Acelasi lucru il facem si cu usturoiul. Verdeata de toaca marunt. Amestecam intr-un vas toate componentele pe care le-am dat prin razatoare. Adaugam sare, piper dupa gust si unt atat cat sa lege putin compozitia. Cu acest amestec umplem palariile ciupercilor. Produsul astfel rezultat il punem in gratarul cu capac (sau pe gratarul cuptorului - sub care am pus neaparat o tava). Cand sunt aproape gata, presaram deasupra fiecarei ciuperci cascaval ras. Sunt gata cand s-a topit cascavalul .
Lara- Administrator
-
Numarul mesajelor : 2076
Reputatie : 91
Data de inscriere : 22/11/2008
Re: Gastronomie
Garantez pentru ce am scris aici.
Unele dintre retete le am de la....tatal meu.Le-am mai imbunatatit intre timp .
Facea tati niste clatite minunate!Il invidiau toate colegele mamei mele,iar vecinele il curtau sa le dea secretul prin care ii ies asa clatite pufoase.
Numai mama isi dorea sa-si ia campii.Nu-i de mirare:clatitele erau bune,insa cum arata bucataria!!!!!
Ei,eu clatite habar nu am sa fac,sau mai bine zis nu am rabdare pentru ele,insa mancarurile astea "la minut",cum le spun eu,sunt placerea mea.
Unele dintre retete le am de la....tatal meu.Le-am mai imbunatatit intre timp .
Facea tati niste clatite minunate!Il invidiau toate colegele mamei mele,iar vecinele il curtau sa le dea secretul prin care ii ies asa clatite pufoase.
Numai mama isi dorea sa-si ia campii.Nu-i de mirare:clatitele erau bune,insa cum arata bucataria!!!!!
Ei,eu clatite habar nu am sa fac,sau mai bine zis nu am rabdare pentru ele,insa mancarurile astea "la minut",cum le spun eu,sunt placerea mea.
Lara- Administrator
-
Numarul mesajelor : 2076
Reputatie : 91
Data de inscriere : 22/11/2008
Chec cu sunca si masline
In curand intram in panica ,asa ca orice idee e binevenita .
Lara- Administrator
-
Numarul mesajelor : 2076
Reputatie : 91
Data de inscriere : 22/11/2008
Re: Gastronomie
Astazi am musafiri si am de gand sa pregatesc niste mancaruri noi.De fapt mi-am luat din Italia 3 carti cu retete(le gasisem la reducere,insa oricum erau pe lista de cumparaturi ;noi ne dam in vant dupa paste si mancaruri mediteraneene).
Dupa ce verific pe viu daca mai traim ,scriu si aici ce retete am pus in practica.
Tine-ti pumnii!
Dupa ce verific pe viu daca mai traim ,scriu si aici ce retete am pus in practica.
Tine-ti pumnii!
Lara- Administrator
-
Numarul mesajelor : 2076
Reputatie : 91
Data de inscriere : 22/11/2008
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum